Bewegen voor senioren

Gezond ouder worden willen we allemaal. Belangrijk daarvoor is blijven bewegen én ontspannen. Ik verzorg stoelyogasessies in groepsverband en individueel aan huis, omdat ik geloof dat stoelyoga een prettige manier is om het hele lichaam te blijven bewegen en de geest te ontspannen. 

Wat is stoelyoga

Stoelyoga is een eenvoudige manier van bewegen op of met behulp van de stoel. U hoeft zich er niet voor om te kleden en kunt zelfs de schoenen aanhouden als u dat prettig vindt. U beweegt uw hele lichaam in een rustig tempo, en door ook te concentreren op de adem is het heel ontspannen voor de geest. Yoga klinkt misschien voor sommige zweverig, maar ik houd het juist met beide benen op de grond. Steeds meer mensen doen aan yoga en ervaren de positieve effecten ervan.

“Bewegen is goed voor je lichaam en geest. Bewegen op de stoel, ofwel stoelyoga, waarbij je de aandacht brengt naar de adem zorgt voor een gezond lichaam en een rustig hoofd.”

Judith Voermans

Goed voor fysieke lichaam

Yoga verbetert uw balans en gevoel van stabiliteit. Ook zorgt het rekken en strekken voor flexibiliteit van het lichaam en houdt u uw botten sterk. 

Brengt ontspanning

We ondersteunen de oefeningen met een rustige adem. Door te concentreren op uw eigen adem en de oefeningen eraan te verbinden onstaat er een dieper gevoel van ontspanning.

Houd hersenen scherp

Het lichaam en de geest zijn aan elkaar verbonden, dat weten we inmiddels gelukkig. De rustige bewegingen die we koppelen aan de adem zetten onze zorgen even opzij. Maar ook doen we specifieke oefeningen die de de beide hersenhelften aan het werk zetten en vitaal houden.

Brengt gezelligheid

Of het nu thuis is of in een groep. Samen yoga doen brengt gezelligheid. Het verbindt en is een vorm van aandacht. Zeker ook het moment na afloop, samen gezellig een kop koffie of thee drinken.

In een groep

Samen bewegen, een moment voor jezelf en gezelligheid.

Aan huis

Stoelyoga aan huis is een vorm van persoonlijke aandacht.

Online

Woont u niet in de buurt, dan is online een goede oplossing.

Judith Voermans

Mijn vader is mijn inspiratiebron om yoga te verzorgen voor senioren. Na het overlijden van mijn moeder kwam ik veel bij hem thuis en zijn we in de huiskamer stoelyoga gaan doen. Ik merkte dat dit goed voor zijn lichaam en geest was en hij zich volledig kon ontspannen. Samen yoga doen is ook een moment van aandacht. Dat vind ik misschien nog wel het allerbelangrijkste. 

Ik vertel u er graag meer over