Stoelyoga aan huis

 

Stoelyoga is een veilige en toegankelijke vorm van yoga.  Er is niet meer nodig dan een stoel en een positieve instelling om te willen bewegen. Yoga is vergelijkbaar met gymnastiek, maar voegt daar zelfs nog iets aan toe. Door de adem aan de oefeningen te koppelen ontstaat er een diep gevoel van ontspanning. Door de stoelyogasessie individueel en aan huis te verzorgen, kunnen de oefeningen volledig afgestemd worden op de persoon. Zo kunnen ook fysio-oefeningen geïntegreerd worden in de les. Samen bewegen is fijn, het is een moment van aandacht. Én  het is ook echt even een moment voor uzelf.

“Ik ben trots op Riek, 92 jaar, bij wie ik al een jaar aan huis kom om samen stoelyoga te doen. Maar ook op Thomas en mijn vader die ieder op hun eigen manier genieten van een wekelijkse stoelyoga les. Stoelyoga is dus echt voor iedereen! Riek, Thomas en mijn vader laten dat prachtig zien in deze video.” 

Judith Voermans

“Samen bewegen met Judith doet mijn lijf goed en het is echt even tijd voor mijzelf”

Persoonlijke aandacht

Bent u veel alleen thuis en is het niet meer eenvoudig om naar locaties toe te gaan om samen te bewegen, dan kom ik graag bij u thuis. We bewegen samen op de stoel, waarbij ik de oefeningen afstem op uw behoeften. Door de manier van bewegen zult u ook ontspanning ervaren. Na afloop drinken we nog gezellig een kop thee.

Meer informatie?

Ik kom graag vrijblijvend en kosteloos bij u langs voor een kennismakingsgesprek. We leren elkaar kennen en doen ook een aantal oefeningen samen, zodat u ervaart wat stoelyoga is. Daarna maken we verdere afspraken over de gewenste dag en tijdstip. Heeft u recht op WMO of PGB, dan kan dit onderdeel zijn van een individueel begeleidingstraject.

U kunt mij mailen, bellen of een app sturen voor het maken van een afspraak voor het kennismakingsgesprek.

Hoeveel kost het?

Deze dienstverlening is vergelijkbaar met individuele begeleiding die diverse zorginstanties bieden. De kosten bedragen 45 euro per uur ex BTW. Is er sprake van een WMO geïndiceerde zorg dan is de BTW vrijstelling van toepassing. Heeft u een PGB en recht op individuele begeleiding, dan mag u deze daarvoor ook gebruiken.

In de meeste gevallen ben ik een uur bij u thuis, waarin er tijd is om te bewegen, maar ook tijd voor een kop thee na afloop. In overleg kan het bezoek ook korter duren, waarbij alleen het bewegen centraal staat.

 

Stoelyoga voor mensen met dementie

Mijn droom is dat stoelyoga veel meer ingezet wordt bij mensen met dementie. Uit onderzoek én uit mijn persoonlijke ervaring is gebleken dat stoelyoga een positieve bijdrage levert bij mensen met dementie. Vooral het bewegen in aandacht en in rust zorgen hiervoor. En stoelyoga is een veilige manier van bewegen, omdat de stoel letterlijk houvast biedt.

Ik pas de oefeningen volledig aan op de mogelijkheden van de persoon op dat moment. We doen alleen oefeningen  die iemand kan. Dit bevordert de eigenwaarde, kijk eens wat ik nog kan! Door het herhalen van oefeningen treedt er vaak toch een zekere herkenning op. En de onstpanning zorgt voor meer rust in het hoofd. 

Laten we vrijblijvend in gesprek gaan over de mogelijkheden

Deze dienstverlening is misschien anders dan waar u tot nu toe bekend mee bent. Maar als bewegen en ontspannen voor u of  uw naaste belangrijk is, dan ben ik ervan overtuigd dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan uw welbevinden of dat van uw naaste. Laten we daarom in gesprek gaan. U kunt mij bellen, mailen of een bericht sturen.