Judith Voermans

Alles begint met een droom

 

Mijn droom

Mijn droom is dat iedereen gezond ouder wordt. Bewegen én ontspannen zijn daar een belangrijk onderdeel van. En wat mij betreft kan Yoga daar een mooie invulling aan geven. Het fijne is dat yoga door iedereen beoefend kan worden, ongeacht leeftijd of fysieke mogelijkheden. Immers bij Yoga beweeg je binnen de mogelijkheden van jouw lichaam.  Bewegen is één van de meest voorgeschreven recepten voor het gezond ouder worden of het herstel van een ziekte.  Ik zie samen Yoga doen ook als een manier van aandacht geven. Aandacht en sociale verbinding zijn minstens zo belangrijk voor het fysiek en mentaal fit blijven.  

Mijn achtergrond

Jarenlang heb ik gewerkt als duurzaamheidsmanager voor een groot bedrijf. Bij een reorganisatie kwam mijn baan te vervallen en kreeg ik opeens de kans om opnieuw na te denken over mijn toekomst. Ik was al enige tijd bezig met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en gaf diverse lessen voor verschillende organisaties.  Ik kwam in contact met stoelyoga en was gefascineerd door de hoeveelheid oefeningen die je op een stoel kunt doen. Ik volgde dan ook met veel plezier de stoelyoga training van Stoelyoga Nederland. Eveneens specialiseerde ik mij in Yoga voor Ouderen. 

Tot nu toe was yoga mijn hobby, maar kon het misschien ook mijn werk worden? En kon ik misschien mijn interesse voor de ouderenzorg en mijn passie voor bewegen combineren in een nieuwe baan? Was dit het moment om dan toch een eigen bedrijf te starten? En zo ontstond happyou…met als motto “happy you, happy me!”