Judith Voermans

Alles begint met een droom

 

Mijn droom

Mijn droom is dat iedereen gezond ouder wordt. Bewegen én ontspannen zijn daar een belangrijk onderdeel van. En wat mij betreft kan Yoga daar een mooie invulling aan geven en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Het fijne is dat yoga door iedereen beoefend kan worden, ongeacht leeftijd of fysieke mogelijkheden. Immers bij Yoga beweeg je binnen de mogelijkheden van jouw lichaam.  Bewegen is één van de meest voorgeschreven recepten voor het gezond ouder worden of het herstel van een ziekte.  Ik zie samen Yoga doen ook als een manier van aandacht geven. Aandacht en sociale verbinding zijn minstens zo belangrijk voor het fysiek en mentaal fit blijven.  

Mijn achtergrond

Jarenlang werkte ik als duurzaamheidsmanager voor een groot bedrijf. Bij een reorganisatie kwam mijn baan te vervallen en kreeg ik opeens de kans om opnieuw na te denken over mijn toekomst. Ik was al enige tijd bezig met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en gaf diverse lessen voor verschillende organisaties.  Ik kwam in contact met stoelyoga en was gefascineerd door de hoeveelheid oefeningen die je op een stoel kunt doen. Ik volgde dan ook met veel plezier de stoelyoga training van Stoelyoga Nederland. Eveneens specialiseerde ik mij in Yoga voor Ouderen en Yoga voor mensen met dementie. 

Tot nu toe was yoga mijn hobby, maar kon het misschien ook mijn werk worden? En kon ik misschien mijn interesse voor de ouderen- en dementiezorg en mijn passie voor yoga combineren in een nieuwe baan? Was dit het moment om dan toch een eigen bedrijf te starten?

En zo geschiedde…Inmiddels heb ik al veel mensen blij kunnen maken met mijn yogasessies en adembegeleiding. Variërend van mensen met dementie, vitale ouderen, mensen herstellende van burn-outs of ziekte, mensen met een druk leven die even willen ontspannen, mantelzorgers die rust en ontspanning nodig hebben, mensen die hun lijf weer willen voelen, mensen die hun verjaardag op een speciale manier willen vieren, mensen die voor het eerst yoga doen en ga zo maar door! Yoga is voor iedereen gezond!